tirsdag 30. mars 2010

Etosha!

Jeg og Anita dro nok en helg for å dra på safari i nasjonalparken Etosha, som kanskje er et av de mest kjente stedene i Namibia, så er nesten et must å ha vært der. Vi reiste fra Otjiwarongo tidlig lørdag morgen med Scobie, som vi møtte i Windhoek var reiseplanlegger, sjåfør, kokk og hyggelig selskap. Vi var nokså trøtte begge to etter en sen kveld på ”down town”, men tur var vi klare for uansett.

Jeg la meg godt til rette og sovnet ganske raskt.Mens Anita var co-pilot.
Vi campet to forskjellige steder, så fikk god trening i teltoppsett.

Hvor er teltpluggene? Der er de!Ble til og med en liten kjøretur på meg i løpet av heglen, måtte ut å kjøpe det siste til grilling. Litt uvant å kjøre på gal side av både vei og bil.Første kvelden fikk vi besøk av sjakalene, det var en del grillmat igjen så vi matet dem med resten. De kom å spiste rett fra hånden vår.Ene stedet vi campet fikk vi besøk av små Timon dyr (Meercat) helt inn i campen.
Så var det safaritur i egen bil. Litt deilig å kunne bestemme tempo og alt selv. Ble en del kjøring hver dag, en ganske annerleder opplevelse enn Erindi fordi alt var så mye større og det var så mange av hvert dyr.
Her er en Oryx som ser utover landskapet.

Vi så en sykt stor lizard langs veien.Sjiraffene var overalt, denne sto nesten rett over bilen og tittet på oss.
Var mange "ground squirrels" langs veien, og de var kjempe søte der de sto forrvirret å tittet på oss med halen i været.Såpass nærme gikk elefantene, og de er ganske store. Alltid like morro med elefanter ( og kanskje litt skummelt)"Oh it´s a babyzebraaaa". Vi så sikkert mange hundre zebraer.Lise og Anita tidlig andre morgenen når vi bodde i "Kardemommeby", liknet hvertfall veldig. Trøtte, men veldig blide:) Så var vi klare for avreise.Kort sagt var det en kjempehyggelig helg med campingliv, teltoppsetting, basseng, grilling, øl, giraffer, sjakaler, zebraer, gnuer, springboker, timon og pumbaer, elefanter på nært hold og mye latter og glede.

1 kommentar:

  1. Hei - for to flotte, nydelige jenter dere er:) Ser på deg Lise at du har savnet bilkjøring! Den lille bilen din venter på deg:) Kos dere videre i eventyret deres, tiden går fort men vi gleder oss til å se deg snart igjen!
    klem mamma

    SvarSlett